Вівторок, 16.04.2024, 12:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Офіційний сайт Єльнівського НВК: "ЗНЗ І-ІІ ступенів-...

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Квітень » 12 » Районний семінар школи резерву керівних кадрів
23:51
Районний семінар школи резерву керівних кадрів

21 березня 2017 року гостинно приймав учасників районного семінару школи резерву керівних кадрів Єльнівський НВК «ЗНЗ І-ІІ ступенів-ДНЗ». Темою даного семінару було «Створення інноваційного простору взаємодії школи, родини, дитини»

Сучасна школа покликана забезпечити загальний розвиток дитини шкільного віку. Родина – основа зростання здорової дитини - це світ , в якому людина навчається жити. Надзвичайно важливою постає проблема взаємодії школи і сім’ї, зміцнення їх зв’язків , покращення емоційного контакту між батьками , дітьми та педагогічними працівниками, що є основою створення гармонійного середовища для розвитку особистості дитини.

Теоретичну частину семінару розпочала завідувач районного методкабінету Сулковська Л.В. Вона розкрила дане питання щодо створення інноваційного простору взаємодії школи, родини, дитини.

Після виступу Л.В. Сулковської , Ольга Миколаївна, практичний психолог,провела рефлексивну вправу «Я зірка». Метою вправи ,було знайомство та емоційне налаштування учасників на активну взаємодію впродовж теоретичної частини.

Продовжив дане питання директор Єльнівського НВК Опанасевич І.О. Він на власному досвіді, ознайомив учасників семінару з особливостями організації роботи з батьками в навчальному закладі.

Далі Ольга Миколаївна, учасникам запропонувала на стрілочках написати, те що робить школярів щасливими та прикріпити їх навпроти портрету дитини . За допомогою цієї вправи було узагальнено, що однією із складових щастя дитини є родина.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Дудар І.Ф. презентувала усім присутнім форми роботи з класних керівників з батьками, а також розповіла про індивідуальний підхід до даного питання педагогів школи.
 

Є багато прислів’їв на різну тематику, а особливими є про родину, от і учасники семінару продовжували прислів’я про родинне виховання.

Після вправи «Народна мудрість», свою співпрацю з батьками показали педагог-організатор та практичний психолог.

Ольга Миколаївна, практичний психолог описала свою роботу з батьками , це є і психологічне консультування, корекційно - відновлювана робота та відвідування сімей вдома. Акцентувала увагу на психологічному проекті «Батьківська парта» за допомогою якого, батьки мають можливість прийти поспостерігати за своєю дитини, порівняти навчання, активність дитини зі своїми однолітками, поспілкуватися із класним керівником та педагогічним колективом.

Також свою роботу з батьками показала педагог-організатор.У своєму відеоролику Ілона Олегівна розповіла, що лише у тісній співпраці батьків і педагогів можна належним чином навчити і виховати .Щоб досягти бажаного результату вона добре налагодила зв’язок з батьками, зробила їх не тільки спільниками,а й активними учасниками і помічниками..

Щоб підвести підсумки теоретичної частини була проведена вправа на завершення «Чарівна скринька». Всі учасники по черзі прикріплювали кружечки (як символізували скарб) на плакат із зображенням скриньки, коментуючи свою дію.

Після цього учасники семінару відвідали батьківські збори (ділова гра) «Проблеми виховання», який провела Опанасевич Л.М (класний керівник 7 класу), де на конкретних прикладах з батьками учнів 7 класу було проаналізовано випадки виховання, які викликають найбільше проблем у батьків, ознайомилися з правами дитини, пройшли тестування «Чи можете ви?».Також батьки приймали активну участь у обговоренні різних ситуацій, а наприкінці зборів батьки переглянули відео фрагменти «Діти бачать, діти роблять».

Наша школа , як завжди йде в ногу з вимогами часу і має перспективне майбутнє. Виявляючи винахідливість та фантазію, педагог - організатор, провела з батьками розважальну гру «Мої батьки зможуть». За правилами, гра складалася із 5-ти конкурсів…В них діти ставили ставки на своїх батьків. Найвища ставка визначала тата або маму, які виконували завдання!

Якщо батьки впоралися із завданням, його дитина отримувала всі фішки, в разі програшу, фішки ділилися між трьома суперниками порівну….А фінал визначив найсильнішу пару конкурсу.

Батьки мали можливість позмагатися у таких конкурсах «Старі, добрі радянські мультфільми» , «Як ви добре знаєте українських виконавців?», «Назви квітку» , «Кухарочка», а фінальний «Вгадай мелодію». Між конкурсами нас порадували учні номерами художньої самодіяльності: грою на акордеоні «Рідна мати моя»( Вежичанін Валерія) , запальним танцем «Грайлива полька» (учні 7-9 кл), піснею «Колискова для мами» (Дудар Ірина Філаретівна та її донька Соломія) . Захід завершився піснею «Мої батьки», яку заспівав тато,учасника гри, Ігор Адамович .

Всі ми з роками стаємо мудріші ,

часто згадуємо дитинство своє,

і у нічній зачарованій тиші

пам’ять забути про них не дає.

Все проминає і осінь , і літо …

Тільки одне нам дано на віки ,

всі ми на білому світі ще діти,

доки живі наші сиві батьки…

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 933 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz