П`ятниця, 29.03.2024, 11:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Офіційний сайт Єльнівського НВК: "ЗНЗ І-ІІ ступенів-...

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 19 » ТИЖДЕНЬ ІНФОРМАТИКИ
17:05
ТИЖДЕНЬ ІНФОРМАТИКИ

З 05 по 09 лютого пройшов Тиждень інформатики. Завданням тижня було підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності, до пізнання дійсності та самих себе, а також вихованню самодисципліни та самоорганізації. Впродовж тижня використовувались різні прийоми і форми організації урочної та позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу.

Для проведення тижня були задіяні учні 2-9 класів.

З нагоди Дня безпечного інтернету та з метою підвищення освіченості з питань безпеки використання цифрових технологій 06 лютого 2018 року учні 5-9 класів взяли участь в вікторині «Найкращий знавець безпечного інтернету». Де серед учнів кожного класу було визначено переможця (5 клас – Яцкевич Арсен, 6 клас – Вежичанін Катерина, 7 клас- Вежичанін Катерина, 8 клас – Басич Оксана та 9 клас – Вежичанін Олексанр.), а учні 2-4 класів змали змогу переглянути презентації щодо «Безпеки дітей в інтернеті».

05 лютого учні 7 класу мали змогу прийняти участь у позакласному заході «Турніру юних інформатиків», де змагалися команди «Програмісти» та «Хакери». Впродовж турніру вони розгадували ребуси, знаходили правильну пару слів, відтворювали кнопки клавіатури та розшифровували різномітні інформатичні терміни. Перемогу отримала команда «Програмісти» (Пехотін Мефодій, Вежичанін Катерина, Миколайчук Павло, Кибукевич Соломія та Яцкевич Анна). Також в цей день учні 8 класу мали змогу побувати у віртуальному казино з інформатики, де вони за правильні відповіді отримували криптовалюту «біткойн». За підсумками даного конкурсу І місце посіла Басич Оксана (ІІ місце Кирилович Олександр, ІІІ місце Борисовець Марія).

08 лютого учні 9 класу брали участь у змаганні під назвою «Інформатичний калейдоскоп». Де кожен з учнів мав змогу показати всі свої знання з інформатики протягом вивчення предмету у школі. За підсумками даного заходу І місце посіла Миколайчук Ангеліна (ІІ місце - Ониськевич Еліна, ІІІ місце – Вежичанін Надія).

07 лютого учні 5-6 класів мали змогу взяти участь у позакласному заході «Зоряна година», де вони показали свою згуртованість та знання з світу інформаційних технологій. На перервах всі бажаючі мали змогу прочитати дуже багато цікавих фактів з інформатики, розгадувати різноманітні ребуси, загадки та кросворди. У розгадуванні загадок виявивилися кмітливими учні 9 класу, де І місце посіла – Кибукевич Ольга (9 клас) (ІІ місце – Гузич Володимир, ІІІ місце – Чміль Микола). Також хочеться відмітити учнів 3 класу, де учні дуже швидко розгадали та принесли відповіді до загадок (І місце - Яцкевич Анастасі, ІІ місце- Рацкевич Сергій та Лісовець Олександр, ІІІ місце – Прокопович Девід). Щодо кмітливості у розгадуванні ребусів, то І місце посіла учениця 9 класу – Миколайчук Ангеліна (ІІ місце Кибукевич Соломія (7 клас) та Басич Оксана (8 клас), ІІІ місце – Яцкевич Катерина (8 клас)). У швидкості та правильності розгадування кросвордів, то прудким виявився учень 9 класу Гузич Володимир, який і посів І місце (ІІ місце- Чміль Микола(9 клас), ІІІ місце – Вежичанін Олександр (9 клас)) . Також у цей день було проведено конкурс малюнків на тему «Я живу у світі інформаційних технологій», де дуже багато різноманітних та цікавих малюнків було представлено на виставку в школі. Учні школи неактивно взяли участь у написанні творів на тему «Майбутнє за компютерними технологіями», тому переможців у даному конкурсі було невиявлено.

Під час проведення тижня вчитель інформатики Рацкевич І.С. провела 9 лютого відкритий урок у 5 класі на тему «Команди. Способи подання команд» . Створені вчителем умови (вивченння нового матеріалу, робота в групах та індивідуально, колективна робота, психологічний настрій) допомогли учням застосувати отримані знання на практиці. А Колдунович О.П. провела виховний захід у 4 класі «Турнір інформатиків», де юні знавці показала всі свої вміння та знання з даного предмету.

Загалом в проведенні тижня інформатики участь взяли майже всі нашої школи. Тиждень пройшов на належному рівні. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметом, навички та творчі здібності.

 

Переглядів: 449 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz